Tervetuloa pelaamaan kanssamme!

Kesällä 2015 olimme vaimoni kanssa häämatkalla Budapestissa. Olin varannut kaikenlaista ohjelmaa ennen matkaa mutta jotain jännää piti vielä keksiä. Olin muistaakseni Hesarin artikkelista lukenut jutun Helsinkiin avatusta pakopelistä, ja mietin että olisiko ideaa kokeilla pakopeliä Budapestissa. Pakopelejä löytyikin useampia, ja varasin meille Serial Killer -nimisen pelin.

rytsölät_truescape_20170210

Se fiilis, joka pelitilassa syntyi, oli aivan mieletön. Paikka täynnä arvoituksia, painostavaa tunnelmaa, vangitsevaa juonta ja ahaa-elämyksiä kerta toisensa perään. Jäimme välittömästi koukkuun. Samalle reissulle ehdittiin järjestää vielä toinenkin peli (Bank Robbery), ja päästyämme takaisin kotiin aloimme käymään pääkaupunkiseudun pelejä läpi.

Monesti pelien jälkeen tuli ideoita miten jotain peliä voisi parantaa mutta ajatus omasta pelistä tuntui vielä kaukaiselta. Jatkoimme pelaamista niin koti- kuin ulkomailla. Vuodenvaihteen 2016 jälkeen avautui mahdollisuus vuokrata sopiva tila Punavuoresta. Ajatus omasta pelistä kyti edelleen, ja rupesimme selvittämään erilaisia vaihtoehtoja.

Koska olimme pelanneet jo useita kymmeniä pelejä, alkoi hahmottumaan idea siitä minkälainen hyvä peli on, minkälaisia ahaa-elämyksiä sen pitää tarjota ja milloin erilaiset tekniset ratkaisut tuovat oikeasti lisää peliin. Alkuvuodesta 2016 kävimme pelaamassa Pietarissa erään pelitoimittajan pelejä, ja totesimme ne hyviksi. Pelit ovat monipuolisia, moderneja ja sen verran teknisesti vaativia että itse vastaavan suunnittelu ei onnistuisi.

Keväällä 2016 pelien asennukset aloitettiin ja 1.6.2016 Prison Break -peli avattiin. Palaute oli heti erinomaista, mikä innosti meitä entisestään. Kesä ja syksy menikin rakennushommissa, jonka seurauksena avattiin kaksi uutta pakohuonepeliä Ghost photolab ja Hannibal. Kuluvana vuonna olemme avanneet jo neljä uutta peliä. Helmikuussa The Internship ja The Great Mind avattiin uuteen toimipisteeseen Truescape Kallioon (Viides Linja 2). Maaliskuussa avattiinkin sitten jo neljäs toimipiste kahden uuden pelin voimin. The Flying Dutchman ja Trapped ovat pelattavissa Truescape Ullanlinnassa osoitteessa Vuorimiehenkatu 3.

Toivotamme kaikki vanhat ja uudet pelaajat tervetulleeksi pelaamaan Truescape Escape Room Games -pakopelejä.

Pakohuonepeliterveisin,

Jaakko ja Sanni Rytsölä