Muodostelmaluistelun maailmanmestarit Ringa, Salla ja Nadja kävivät testaamassa vuosien Rockettes-joukkueessa hiottuja yhteistyötaitojaan pakopelimaailmassa.

Peliksi valikoitui Truescapen Diamond Robbery, sillä tyttöjen Colorado Springsissä voittaman maailmanmestaruuden vapaaohjelman teema oli elokuvista tuttu ”Catch me if you can.”

Ryhmästä Sallalla oli kokemusta kahden pakopelin pelaamisesta, Ringalla yhdestä ja Nadja oli pelaamassa ensimmäistä kertaa.

Diamond Robbery oli tytöistä juuri oikea peli heille. Tilojen lavastus sopi erinomaisesti teemaan ja pelatessa oli hyvä fiilis koko ajan päällä. Ongelmanratkaisukeskeisyys oli erityisen suuri plussa, koska tytöt eivät kaivanneet liiallista jännitystä, pelosta puhumattakaan. Taistelu aikaa vastaan ongelmia ratkoen tuotti juuri sopivan määrän adrenaliinia, josta sitten ulos selvittyä seurasi mukava onnistumisen tunne tyyliin ”Me tehtiin se!”

Salla arveli kahden pelin kokemuksella tietävänsä, miten ongelmat ratkeavat, mutta eipä niistä aiemmista pelikokemuksista mitään yleisavainta saakaan. Sen verran kieroja ovat nämä pelien kehittäjät.

Aikoina, jolloin niin paljon asioista tapahtuu erilaisia välineitä käyttäen ja etäällä toisistaan, on tällainen konkreettinen yhdessä tekeminen todella piristävää vaihtelua. Tytöt huomasivat myös joukkueurheiluhistoriansa tuomat hyödyt pakohuoneen lukuisia arvoituksia ratkoessaan. Joukkueurheilu auttaa tiiminä toimimiseen yhteisen päämäärän eteen. Erityisesti muodostelmaluistelussa kukaan ei kuvittele olevansa ”pomo” tai osaavansa enemmän kuin muut.

Kun ongelmat oli ratkottu ja huoneesta ulos selvitty, näytti kello jäljellä olevaa aikaa 1:40. Aivan ilman apuja ei tehtävästä suoriuduttu, vaan ystävällinen henkilökunta antoi pelin aikana nelisen vinkkiä. Mutta ei se suorituksen arvoa vähennä. ”Oli niin sikahauskaa, että taisi se timanttikin jäädä sinne huoneeseen, kun innostuttiin liikaa oven aukeamisesta.” Ja niin hieno kokemus tämä pakopelielämys oli, että varmasti ei jää viimeiseksi.